Musikaze.com

» Músicos Profesionales » carles denia » Noticia

Regístrate aquí

subir a: Noticias

Carles Dénia contra la modernitat

Lunes, 8 de Junio de 2015

Per Xavier Aliaga (El Temps)
'El paradís de les paraules' (2012), el magnífic disc del músic de Gandia Carles Dénia que aconseguí un profund impacte entre la crítica i el públic, tindrà continuïtat en el curt termini amb un treball basat exclusivament en el repertori tradicional treballat amb l'agrupació La Nova Rimaire. Ara mateix, els músics es troben enregistrant a l'estudi les que seran les darreres peces del disc. Una reflexió "contra la tirania de la modernitat".

Amb el multiguardonat El paradís de les paraules, Dénia musicava textos de diversos poetes andalusins sobre les versions que havia fet l'escriptor Josep Piera. En aquest cas, l'operació consisteix a tornar als orígens, fer una immersió en el Cant d'Estil, la jota, les seguidilles, els fandangos o les malaguenyes. Comptat i debatut, un recorregut per les essències musicals valencianes per al qual Dénia comptarà amb la col·laboració de músics de renom en aquest camp com Cristóbal Rentero (guitarra, guitarró, bandúrria i llaüt), Vicent Carrasco (guitarra i guitarró) i els germans Paco i Carlos Lucas (llaüt i bandúrria).

"Necessitava fer aquest nou disc, apuntalar les meues fonts, desintoxicar-me", explicava el músic, que ja va fer una primera incursió en la música tradicional amb Tant alta com va la lluna (Comboi Records, 2008). El nou acostament, tanmateix, pretén ser més innovador. "És un disc molt transgressor, nu i cru, tradicional amb els meus toquets, molt essencial i per tant molt radical". "Una reflexió en veu alta contra la tirania de la modernitat", conclou.

En acabar aquest disc, Carles Dénia anuncia que posarà mans a l'obra en un altre projecte de creació pròpia seguint el camí marcat en El paradís de les paraules. Temes, alguns dels quals, com ara "La festa", ja es poden escoltar en les seues actuacions en directe.

comentarios
(no se ha recibido ningún comentario)
Para enviar comentarios debes ser usuario de Musikaze y estar registrado.
REGÍSTRATE EN MUSIKAZE
Si ya eres usuario de Musikaze, identifícate aquí debajo.
ID de Usuario:
Contraseña:
NUEVO USUARIO DE MUSIKAZE
Si aún no eres usuario de Musikaze, pincha aquí para registrarte.


Título:
Comentario:

Twitter

Facebook