Musikaze.com

» Músicos Profesionales » carles denia » Proyectos

Regístrate aquí

EL PARADÍS DE LES PARAULES
Els poetes valencians de l’orient d’Al-Àndalus

Carles Dénia posa veu i música als exquisits versos dels poetes andalusins, provinents de pobles dels actuals territoris valencians. Parlen de l’amor, del plaer de viure, de les xicotetes coses de la vida. El disc ha vingut amb vocació de deixar empremta. Des de les primeres notes, Dénia atrau l’oient cap als terrenys més íntims, per a després dur-lo de la mà per paratges encantats on la melodia abraça fidelment la mètrica dels versos. Amb estil propi i sense ensopegar entre els gèneres convencionals a què estem acostumats, crea un so propi i totalmente nou, complex i assequible alhora. És música popular tractada de vosté, sense prejudicis, amb un coneixement profund del llenguatge musical i de la veu. Com a aliat perfecte en aquest ambiciós projecte, Dénia ha comptat amb l'escriptor i poeta, també gandià, Josep Piera, autor de les delicadíssimes versions d’aquests poemes.

En aquest projecte, Carles Dénia posa al servei de la poesia tot l’arsenal de recursos expressius que ha anat conreant al llarg de la seua variada trajectòria. Aquest és, sens dubte, el treball que millor resumeix la carrera d’aquest músic valencià.

Carles Dénia - cant, composició i direcció musical
Josep Piera - recitats
Albert Sanz - piano, teclats
Efren López - cordes
Cristóbal Rentero - cordes
Mario Mas - guitarra, llaüt
Aleix Tobias - percussions

“No hay escapatoria posible ante la belleza de un trabajo tan imponente, mercurial y salvajemente libre” (efe eme)

[“…S'allunya d'atavismes estètics i passeja pel llindar d'una música escassament transitada fins ara, farcint un àlbum històric de sabor mediterrani on s'uneixen de forma màgica sons flamencs, jazzístics i cant d'estil, traçant una travessia apassionant que suposa un autèntic estudi de les nostres arrels.”] (Levante EMV)

[“…però com tota obra de pes, El paradís de les paraules s’escapa de qualsevol intent de definició. No cal anomenar estils davant d'una música tan polièdrica que convoca en la ment de cada oient imatges i referents contrastats.”] (sons de la mediterrània)

“Carles Dénia desde una total libertad, ha sabido atraerse hasta sus orillas, en ese territorio donde se cruzan alegremente los cantes del norte y los del sur, Cant d'Estil, la forma autóctona valenciana, y los vientos aflamencados formando un caldo de cultivo que invita al
moja-moja.” (Babelia, El Pais)

Próximos Conciertos »

(no hay conciertos disponibles)


Twitter

Facebook