Musikaze.com

» Músicos Profesionales » carles denia » Proyectos

Regístrate aquí

CANT ESPIRITUAL
El Cant Espiritual, el poema més important d’Ausiàs March (1400-1459), és una oració delirant, abigarrada, complexa, plena de passió i sinceritat, on el poeta mostra obertament les seues febleses.

Carles Dénia porta el versos de March al segle XXI, amb tocs de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània... i molt, molt de ritme. Música lliure, amb la sola voluntat de ser tan absolutament visceral, polièdrica i apassionada com ho és el mateix poema d’Ausiàs March.

L’espectacle, amb una durada de 70 minuts, és passió pura... Qui anava a dir-nos que podríem ballar Ausiàs March?

“...Carles Dénia, un músic que ha convertit la seua carrera en un repte permanent de superació i experimentació, transitant amb naturalitat pel jazz, el flamenc, el cant tradicional valencià, la música sufí o la cançó d'autor, i rescatant lletres del patrimoni popular, musicant les seues pròpies o posant en solfa els poetes aràbigovalencians del segle XI, ens regala ara el seu treball més complex i més complet: un cant en què la veu «mínimament lírica» del cantor és transmutada pel cantaor en una construcció sonora on conviuen la música d'arrel i la contemporània, la potència rítmica i l'afinació, el cant eriçat de melismes i melodies plenes de delicadesa, de sensualitat.
El poeta de Gandia, «cor d’acer, de carn i fusta», ha trobat en el seu paisà Carles Dénia un músic valent i capaç disposat a fer que el seu cant cante. I vaja que ho ha aconseguit!...” (Anacleto Ferrer)

FORMACIÓ
Carles Dénia s’acompanya de 6 reeixits músics i l’espectacle té una vessant teatral en incloure dansa de la mà del ballador Daniel Navarro. La il·luminació i escenografia estan dissenyades per Ximo Rojo.CARLES DÉNIA: veu, guitarra, composició i direcció
ISMAEL ALCINA: baix
ANDRÉS BELMONTE: flautes
DAVID DOMÍNGUEZ: percussió
PAU FIGUERES: guitarres
ALBERT SANZ: piano i teclats
ALEIX TOBIAS: percussió

Próximos Conciertos »

(no hay conciertos disponibles)


Twitter

Facebook