Musikaze.com

» Músicos Profesionales » carles denia » Noticia

Regístrate aquí

subir a: Noticias

El senyor del "duende" valencià

Miércoles, 17 de Febrero de 2016

Els primers acostaments al nou disc de Carles Dénia, L'home insomne, deixen la sensació que el talentós artista de Gandia ha bastit una operació de replegament estratègic, una mena de relatiu pas enrere per agafar impuls més endavant. Fet i fet, després d'un treball tan ambiciós, creatiu i reeixit com l'aclamat El paradís de les paraules (2011), la recuperació dels poetes àrabs valencians a través de la mirada de Josep Piera i la visió musical de Dénia, té sentit una certa tornada a les arrels, un àlbum si voleu de transició, una immersió en el repertori tradicional de seguidilles, malaguenyes, fandangos, jotes i cant d'estil.

Als molts oients enlluernats pel disc anterior, els pot resultar un plantejament decebedor des del punt de vista creatiu. Però és en aquest joc en curt on Dénia demostra que és un músic i intèrpret extraordinàriament dotat. I la presentació en directe del nou disc no fa més que ratificar aquesta impressió. D'una banda, perquè les seues prestacions vocals i el seu estil interpretatiu, fusió de la tradició valenciana amb el flamenc, és gairebé únic, aporta matisos i sonoritats diferents al repertori tradicional. D'una altra perquè, musicalment, Dénia té un olfacte especial per vestir cada peça dels arranjaments adients, una tasca en la qual té molt a veure l'aportació dels seus músics, La Nova Rimaire.

I un dinamisme global al qual contribueix també l'acompanyament vocal de la seua germana Eva Dénia i les seues companyes del projecte dedicat a Vicent Andrés Estellés Sis veus per al poeta, que fan enlairar-se cançons com ara "Albaes del Maestrat" i, per sobre de tot, l'extraordinari "Bolero de l'home insomne", una de les joies del disc. Fins i tot, el de Gandia és capaç d'extraure sucoses prestacions al cor infantil de "Jerigonzas".

La sensacional interpretació de "Com una llum matinera (Riberenques)" o la molt convincent "Petenera", en una clau estrictament flamenca, arrodoneixen un disc molt notable que supleix la capacitat de sorpresa del precedent amb solvència artística i un indubtable duende a la manera valenciana. L'àlbum d'un gran senyor del folk.

comentarios
(no se ha recibido ningún comentario)
Para enviar comentarios debes ser usuario de Musikaze y estar registrado.
REGÍSTRATE EN MUSIKAZE
Si ya eres usuario de Musikaze, identifícate aquí debajo.
ID de Usuario:
Contraseña:
NUEVO USUARIO DE MUSIKAZE
Si aún no eres usuario de Musikaze, pincha aquí para registrarte.


Título:
Comentario:

Próximos Conciertos »

(no hay conciertos disponibles)


Twitter

Facebook