Musikaze.com

» Músicos Profesionales » carles denia » Presentación

Regístrate aquí

  • Localización: Gandia (València),
PRESENTACIÓN

Carles Dénia Moreno (Gandia, 1971)

Cantaor, guitarrista, compositor, arranjador i productor, format acadèmicament en l´àmbit del jazz, ha rebut nombrosos premis i lloances dels crítics musicals. Pel
seus discs "Tan alta com va la lluna","El paradís de les paraules" i ´L´home insomne´, ha rebut diversos guardons i nominacions, com ara el Premi Ovidi Montllor 2009,  l´Altaveu Frontera 2010, millor disc de l´any 2011 per la Revista Sons, i millor disc de 
l´anyi millors arranjaments als Ovidi Montllor 2011, entre d´altres. Participa, a més a més, en projectes de distinta índole amb els quals recorre escenaris de mig món. Per exemple, des de 2016 és la veu solista de Coetus -Orquestra de Percussió Ibèrica.També es dedica activament al cante flamenco i el cant d´estil valencià.

Cantaor, guitarrista, compositor, arreglista y productor, formado académicamente en el jazz, ha recibido numerosos premios y alabanzas de los críticos musicales. Sus discos ´Tan alta com va la lluna","El paradís de les paraules" y ´L´home insomne´ han cosechado distintos premios, como el Ovidi Montllor 2009, el Altaveu-Frontera de 2010, mejor disco del año 2011 de la Revista Sons y mejor disco del añoy mejores arreglos en los premios Ovidi Montllor de 2011, entre otros. Además participa en diversos proyectos internacionales de distinta índole con los que recorre escenarios de medio mundo. Por ejemplo, desde 2016 es la voz solista de Coetus-Orquesta de Percusión Ibérica. También se dedica activamente al cante flamenco y al Cant d´Estil valenciano.


 ________________________________________________________________________________                                                                                       

...Carles Dénia iluminarà la nit amb el seu cant profund i mercurial, fet d´arena de gra fi i de metall líquid, estremidor en la seua precisió tècnica i expressiva. Qui no ha escoltat Carles no coneix les dimensions ocultes del repertori tradicional valencià. Ell ens hi guia, amb mà ferma i amiga, pels seus racons més racòndits, ensenyant-nos l´emoció que encara romania ignota entre els plecs de la "Malaguenya de Mutxamel"o del "Bolero de l´infant", traslladant al present més proper les angoixes melòdiques que havien quedant ancorades entre els solcs d´un disc de pissarra, custodi del temperament musical de la Xata de Godella, o elevant les peteneres de la Costera als núvols sublims on deixà encalada per sempre, Pastora Pavón, la petenera andalusa. 

J.V.Frechina

Dénia tiene lo que se llama ´voz negra´ en algunos cantantes de flamenco... Nos parece fantástica su propuesta [del disco ´L´home insomne´] tanto por su conocimiento del género (Cant d´Estil) y sus textos nuevos, como por el dominio de los resortes y la libertad creativa en el canto".

Gonzalo Pérez Trascasa. Programa "Músicas de tradición oral". Radio Nacional de España -RNE-.

Twitter

Facebook